Μαρία Τριτάρη

TASTE WINE WITH STYLE

επιμένω

να φλερτάρω τη ζωή με αισιοδοξία ακόμα κι αν αρκετές φορές μου έχει αποδείξει ότι δεν είναι και τόσο εύκολη!

επιλέγω

να ζω σε ένα κόσμο μαγικό όπου πρωταγωνιστούν η ομορφιά, η ωραία γεύση και η ευχαρίστηση!

Ως κόρη διπλωμάτη έχω βρεθεί αμέτρητες φορές στην προετοιμασία επίσημων δείπνων όπου το savoir vivre γινόταν το παιχνίδι μου. Απολάμβανα να παρατηρώ το στρώσιμο του τραπεζιού όπου όλα έπρεπε να είναι τέλεια στοίχισμενα, τα μαχαιροπίρουνα στη σωστή σειρά, τα πιάτα στην εντέλεια, τα ποτήρια γυαλισμένα, η διακόσμηση με τα λουλούδια και τα κηροπήγια αψεγάδιαστη, και στην συνέχεια να τοποθετηθούν τα καρτελάκια με τα ονόματα ανάλογα με το αυστηρό πρωτόκολλο των καλεσμένων.

Έζησα σε πολλές χώρες γνωρίζοντας διαφορετικούς ανθρώπους, πολιτισμούς και κουζίνες.  Μεγαλώνοντας στάθηκα επίσης τυχερή αφού βρέθηκα δίπλα σε bon viveurs ανθρώπους που αγαπούσαν το κρασί και την γαστρονομία κι έτσι ανακαλύψαμε μαζί αυτόν τον μαγικό κόσμο μέσα από δοκιμές αμέτρητων διαφορετικών κρασιών, φανταστικών ταξιδιών αλλά και συνδυασμών συναισθημάτων, γεύσεων, αρωμάτων, εικόνων και ακουσμάτων.

Έξ άλλου ο κόσμος του κρασιού δεν αφήνει αδιάφορη καμία από τις αισθήσεις μας αντίθετα τις προκαλεί συνεχώς με ΠΑΘΟΣ!

Το πάθος μου για το κρασί φούντωσε όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου
στο Wine & Spirits Professional Center (WSPC®) το 2008.

Είμαι κάτοχος των:

Επίπεδο 1 Κρασιών/ WSET® Level 1 Award in Wines
Επίπεδο 2 Κρασιών/ WSET® Level 2 Award in Wines & Spirits
Επίπεδο 2 Αποσταγμάτων/ WSET® Level 2 Award in Spirits
Επίπεδο 3/ WSET® Level 3 Award in Wines & Spirits
Επίπεδο 3 Κρασιών/ Hestia Advanced Certificate – The World of Greek Wines
Επίπεδο 4/ WSET® Level 4 Diploma in Wines & Spirits
(το οποίο παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα)

Από το 2014, είμαι Wine and Gastronomy Editor της βραβευμένης ηλεκτρονικής εφημερίδας αθηΝΕΑ. Η στήλη μου είναι εβδομαδιαία και έχει τίτλο «If tasting is a crime, I plead guilty», επίσης είμαι υπεύθυνη για την έκδοση του τριμηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού με θέμα το κρασί Carpe Vinum.

Την ΑθηΝΕΑ την λαμβάνουν καθημερινά πάνω από 13 χιλιάδες συνδρομητές, ένα μοναδικό κοινό υψηλού επιπέδου – 95% των αναγνωστών της αθηΝΕΑς είναι απόφοιτοι ανώτατης μόρφωσης ενώ έχει βραβευθεί με το αργυρό βραβείο των Digital Media Awards για το καλύτερο ηλεκτρονικό newsletter.

Διαβάστε τα άρθρα μου στην αθηΝΕΑ

Από το 2018 συνεργάζομαι με την εταιρία Yes Media ως εξειδικευμένη content editor για την διαδυκτιακή παρουσία και προβολή οινοποιείων, εστιατορίων, wine bars και γενικότερα εταιριών που ασχολούνται με την γαστρονομία, το κρασί αλλά και την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας κυρίως την εικόνα τους στα social media.

www.yesmedia.gr/wine-gastronomy

Chaine des Rôtisseurs

Association Mondiale de la Gastronomie

Έχω ενθρονιστεί “Dame de la Chaîne des Rôtisseurs”, μιας παγκόσμιας κοινότητας που επικεντρώνεται στην αδελφοσύνη, τη φιλία, τη συντροφικότητα και το να μοιράζεται ένα κοινό πάθος, την τέχνη της γαστρονομίας.
greece.chainedesrotisseurs.com

TALENTO Art&Wine Gallery

Mια αγαπημένη περίοδος για εμένα ήταν όταν δημιούργησα το ΤΑLENTO, το πρώτο Art & Wine Gallery της Αθήνας. Μέσα σε ένα ζεστό χώρο στο Κολωνάκι, πρωτότυπες δημιουργίες νέων καλλιτεχνών συναντούσαν την τέχνη του κρασιού. Με αυτόν τον τρόπο, εμπλουτιζόταν η εμπειρία, τόσο της τέχνης, όσο και του κρασιού, μέσα από μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή των αισθήσεων.

Είχα την τύχη να είμαι μέλος σε μια από τις πιο δημιουργικές ομάδες της Ελλάδας, του TedxAthens. Το TED (Technology Entertainment Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη Διάδοση Αξιόλογων Ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια πριν από 25 χρονια και έχει πλέον αναπτυχθεί και υποστηρίζει ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο αναλαμβάνοντας διάφορες πρωτοβουλίες. Το ΤED έχει θεσπίσει το TEDx, το οποίο προσφέρει σε άτομα ή ομάδες έναν τρόπο να διοργανώνουν αυτόνομες εκδηλώσεις ανα τον κόσμο.

Ως περήφανη απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση του πρώτου Πανηγυριού Αποφοίτων που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2011 και έγινε θεσμός.

Μια χρονιά που θα μου θυμίζει για πάντα την ανεμελειά της νεανικής ηλικίας είναι το 2004, όταν παρακολούθησα ένα μονοετές πρόγραμμα φωνητικής τεχνης του ΑΝΤ1 μέσα από την τεχνική της Julie Massino.Το Fame Studio είναι το πρώτο εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Φωνητικής Τέχνης που λειτουργεί στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2003 απο τον ΑΝΤ1.

To 2019 συμμετείχα στην κριτική επιτροπή ανάμεσα σε μια ομάδα από 100 Έλληνες foodies, για την ανάδειξη των κορυφαίων εστιατορίων της χώρας.

Το δίκαιο παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Αποφοίτησα από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007 και είμαι σήμερα Δικηγόρος παρ’Εφέταις.

Είμαι μανούλα των πιο γλυκών παιδιών του κόσμου, της Ελισάβετ και του Λάμπρου.